BRIGHT Poort systeem (Schaap/Geit)

BRIGHT Software levert software voor geavanceerde weeg- en selectieboxen voor schapen en geiten. De poort systemen schaap/geit zijn aan te sluiten op een pc waar het BRIGHT programma op draait. Op dit manier kunnen de gegevens direct worden geregistreerd.

In de praktijk wordt een poortsysteem neergezet om de dieren te registreren via het elektronisch oornummer en ze vervolgens uit te zoeken op gewicht. Het dier gaat in de box en het elektronisch oornummer wordt automatisch gelezen. Vervolgens wordt het gewicht beschikbaar op de weegschaal. Het poortsysteem is gekoppeld aan een pc of laptop waar het BRIGHT programma op staat. Het diernummer en gewicht worden overgenomen in de administratie.  Het BRIGHT systeem bepaalt in welke groep het dier hoort afhankelijk van de instellingen. De box gaat open en het dier gaat de juiste kant uit. 

Kortom is de BRIGHT Poort systeem de ideale totaaloplossing voor het snel en accuraat registreren, wegen, en sorteren van de dieren. Het systeem wordt volledig aangestuurd vanuit het BRIGHT I&R programma waardoor de dieren direct in de I&R administratie schaap/geit komen te staan.

Daarnaast is het ook mogelijk om bij het RVO dierinformatie van het dier op te halen. Op basis hiervan kunt u controleren of het dier aangemeld is, exportwaardig is, etc. Deze informatie kan ook worden meegenomen in de beslissing in werlke richting het dier moet worden gesorteerd.

Het BRIGHT Poort programma heeft de mogelijkheid om in drie richtingen te sorteren, niet herkenbare dieren te merken, aanvullende opmerkingen te verwerken aan de hand van een barcode, etc.  

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Bel BRIGHT!

UITGELICHT

 • Kalfvolgsysteem

  Kalfvolgsysteem

  Vanaf 1 januari 2018 zal het kalfvolgsysteem van start gaan. De BRIGHT-Transport en MijnVee applicatie kunnen u hierbij helpen om het registreren gemakkelijker te maken.

  Lees verder

 • Gezondheidsregistratie

  Gezondheidsregistratie

  Via het BRIGHT Portaal kunt u nu ook de Gezondheidsregistratie doen. U kunt inloggen met uw pc op Internet en communiceren met een mobiel apparaat

  Lees verder

 • BRIGHT-Software

 • Onderweg direct toegang

  Onderweg direct toegang

  Onderweg kunt u via een App de gegevens van uw centrale BRIGHT applicatie inzien .


  Lees verder

  Contact »

  BRIGHT Software B.V.
  Bukkumweg 24F
  5081 CT Hilvarenbeek
  T. +31 (0)13 504 6004
  F. +31 (0)13 504 6005
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   

  supportbuttonbright dierstatusbright